normal



Deliliği de popülerleştiğinize göre artık normal davranabilirsiniz.




Yorumlar

  1. Delilik veliliktir aslında. O zaman normalleşiyoruz demektir.

    YanıtlaSil
  2. Delilere sorumluluk yüklenmez biliyorsunuzdur. İbadet bile onlardan düşer. Onların için melekler günah yazmazlar. Onlar bir nevi masumdurlar.

    YanıtlaSil
  3. Ali Veli tabii ya, nasıl düşünemedim:)

    YanıtlaSil
  4. Deli deli kulakları küpeli..

    YanıtlaSil
  5. Profösör, yaptığınız yorumla ilgili soracağım bir şey var; umarım tekrardan bu kayda girersiniz de, soruma rastlarsınız. :)

    İbadet bile onlardan düşer, derken neyi kastettiğinizi tam olarak anlamasam da, dinsel bir içeriği olduğunu anlayabiliyorum. Zaten devamında da meleklerin günah yazmadığını belirtmişsiniz.

    Delilerle ilgili olan bu şeyler, Kuran'ı Kerim'de mi geçmektedir?

    Sorum sadece bundan ibaret. Gerçi cevabıyla birlikte konu çok fazla uzayabilir ama sadece bu soruyu cevaplarsanız, bana yeterli olacaktır. :)

    Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Sn. Burak ÖzkanÖnce @ ilginiz için teşekkür ediyorum. Mesleğim medya iletişimc olamısan rağmen İlahiyat Fakültesi İslami Esaslar Bölümü okudum. Edindiğim kültüre göre; İbadetlerden sorumlu olmak için, önce akilbaliğ olmak gerekiyor. Akıl hastası olmamak ve çocukluktan çıkıp ergen olmak. İslam'da ruhbanlık olmadığına göre din hayatın kendisidir. Din, bir insanın olgun insan olmasını amaçlamaktadır. (Kamil İnsan) Kamil insan evrendeki yaratılmış olan tüm varlıklara karşı sorumluluk taşıyan insan demektir. Fakat deliler davranışlarının normal veya anormal olduğunun bilincinde olmadığı için dinde sorumlu tutulmadığı gibi, toplumsal hayatı düzene sokan medeni yasalarda da sorumlu tutulmaz ve bir cezai müeyyidesi yoktur. Kuran ayetleri ve Hadisler insanın sbadece inancıyla ilgili bilgiler vermez aynı zamanda yaşantısını tanzim eden ahlaki davranışlarıyla da ilgilidir. Aklı olmayan ya da buluğa ermemiş bir insanın davranışları iradi değildir.


    Kuran'ın evrenselliği dünya ve ahiret olgusunu işlemesidir. "Din mantıktır" sözüyle de kastedilen, İslam inancının akılla çelişen hiçbir yönünün olmadığıdır. İslam inancı fıtridir. Akıl da fıtridir. (İşin tirajik yanı ise varlığını yokluğunu insanlık idealinde harçayan insanlara da deli bu adam da deriz. Ya da canını ortaya koyan kahramanlara da deli sıfatı yakıştırılmıştır.)

    YanıtlaSil
  7. iş bu fanzin an itibariyle okuyucularına ders kitabı olarak Deliliğin Tarihi (foucault)okutulmasına karar vermiştir.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yaşama Sanatı: Dünya Tinsel Geleneklerinde Gündelik Hayatın Estetiği by Crispin Sartwell

po r no grafi