Michel Foucault

onun kendisinden on yaş küçük hemcinsi öğrencisiyle çalışmalarını yürütürken aşık olan biri olduğunu ve aids hastalığından hayatını kaybetmiş olduğunu öğrendiğimden beri o çok merak ettiğim "cinselliğin tarihi" kitabını okumak üzerine bir kez daha düşünmeye başladım. üstelik "hapishanenin doğuşu" ve "deliliğin tarihi"ni hayranlıkla okumuşken. ama bu demek değil ki diğer kitapları rafta kalacak, sadece cinselliğin tarihi durabilir yahu diyorum.. bu düşünceyi yıkacak, saçmalama diyecek birini arıyorum lütfen...

bunu öğrenmeden önce Foucault

____________






bunu öğrendikten sonra Foucault

____________















Yorumlar

  1. 'onun kendisinden on yaş küçük hemcinsi öğrencisiyle çalışmalarını yürütürken aşık olan biri olduğunu ve aids hastalığından hayatını kaybetmiş olduğunu' öğrenmiş olman, sen de takdir edersin ki yeterince açıklamıyor durumu. neden okumakta bunca tereddüt ettiğini söylersen, 'saçmalama, oku şu kitabı' diyeceğim sana, ama anlamalıyım önce :)

    YanıtlaSil
  2. açıkcası bunu öğrenir öğrenmez (vikipediden)"ama cinselliğin tarihi?" "hangi tarih", "nasıl tarih" ki vs gibi sorular geldi aklıma :) gerçi bu adamın inanılmaz kapsamlı araştırmalar yaptığını da biliyorum, -ki hapishanenin doğuşunda şunu demiştir, daha çok araştırdım ve senin şu şu şu söylediklerin yanlış diyen varsa otursun kendisi yazsın, ben yazdıklarımdan eminim" anlamına gelen cümlelerinden sonra şüphem yoktu ona ve yazdıklarına dair. ama bir an öğrenir öğrenmez "ama cinselliğin tarihi?" demekten kendimi alamadım:) okuyan birilerini bulur muyum ki gibi bir merak da beni bunu burada paylaşamaya itmiş olabilir.. bilmiyorum ki :)

    YanıtlaSil
  3. Ne kaybedersin; oku işte. Nedir yani? Cinselliğin tarihi değişecek değil ya.

    YanıtlaSil
  4. bu iyiydi işte:) kaybım olmaz tabii ki, mevzuu gerçekten bu mu ki...

    YanıtlaSil
  5. İnsanın hayatında, mevzu bundan başka ne ki? :)

    YanıtlaSil
  6. Hayattan değil de, bu paylaşımdan mevzuu diye söz ettim ama ben.. (utanan ama onaylayarak kendinden emin duruşa çevrilen ifade :)

    YanıtlaSil
  7. İyi de Yase'cim gayet güzel bir cinsellik yaşamış sen neden huylandın:)

    YanıtlaSil
  8. dimi aslı :)
    amacım bir tartışma yaratmaktı aslında bunun üzerinden ama olmadı :)

    YanıtlaSil
  9. Yasecim ayrıca sana cevap veriyor Foucault, sayfa 39'da ;)

    YanıtlaSil
  10. Bu arada Faco, AIDS olduğunu bilmeden ölmüş. Hastalığın çok erken aşamasında hayatını yitirdiği için anlamamışlar hastalığı. Faco'nun en yakın çalışma arkadaşı onun adına kurduğu AIDS derneğiyle kadın ve lgbtt bireylerin cinsel hakları savunusunda önemli bir 'devrim' gerçekleştirmişler bu derneğin katkılarıyla birlikte... Güzel veriler. Yani Faco, kadın ve lgbtt hareketine, felsefesiyle, yazdıklarıyla, hayatı ve ölümüyle de ivme kazandırmış. Kitap bitmek üzere, biraz oyalandım araya başka kitaplar sokmak zorunda kaldıysam da iyi bir çalışma oldu. Yeniden tavsiye ederim. Öperim.

    YanıtlaSil
  11. güzel adam yahu!


    tavsiyen cebimde, öperim ben de kuzum!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yaşama Sanatı: Dünya Tinsel Geleneklerinde Gündelik Hayatın Estetiği by Crispin Sartwell

po r no grafi