delilik

"Delilik, hakikat ve dünyadan çok, insanın algılayabildiği kendi gerçekliği ile ilgilidir."


Michel Foucault / Deliliğin tarihi


Yorumlar

  1. Bende bu adamın 'Büyük Kapatılma'sı var. Okusam mı? Nasıl bir şeyle karşılaşırım?

    YanıtlaSil
  2. Aynı kitap değil mi? Başka yayınevi büyük kapatılma diye mi çevirmiş. şöööyle tuğla kitap mı?

    YanıtlaSil
  3. Ayrıntı yayınlarının. Seçme yazılar dizisindenmiş. İçinde sanırım hapishane muhabbetleri falan var.

    YanıtlaSil
  4. haishanenin doğuşu tabii ya, ben alıntı yaptığım kitabı karıştırdım. bu yazar genel anlamda zorlar ama oldukça sağlam metinlerdir... daha önce herhangi bir kitabını okumadıysan hayranlıkla, bulantı arasında kalabilirsin. bulantı ise tamamen inanılmaz dolu ve ağır bir kitap olmasından.

    seneler önceki tarihini bu kadar derinlemesine anlatırken aslında bugünkü pek çok toplumsal normun temelini anlatıyor olmasını fark etmek, bunu fark ettikçe insanlıktan nefret etmek arası gidip gelmeler. çok hoş bir şey söylemişti hangi kitabındaydı bilmem. bu yazdığım tarihi daha doğru ve daha iyi yazacak biri çıkarsa, benim kadar araştırıp, irdeleyecek ve yalanlayacak biri çıkarsa -ki çıkmayacak- o zaman bu kitabı çöpe atabilirsiniz. ya da buna benzer bir şeydi...

    YanıtlaSil
  5. ilginçmiş. okuyalım o zaman. zaten okurum da, sen ilgilisin diye bir sorayım dedim. :)

    YanıtlaSil
  6. bu arada, gereksiz bir bilgi olarak:

    geçen gün gece geç vakitte kanal d'de bir film vardı. bir sahnesinde bu adamla ilgili ders veriliyordu. ama adamın adı 'ingilizce' şekilde tercüme ediliyordu. foku diye okunuyor di mi? yoksa televizyonun karşısında boşu boşuna mı "foku lan o foku" demişim.

    YanıtlaSil
  7. http://bit.ly/ih2JiE

    ben fuko diyordum, az evvel de teyit ettim ki öyle
    Fransız filozof Michel Foucault ("Mişel Fuko" olarak okunur),


    çevirmen arkadaş foku diye okumuş olabilir. türk.

    YanıtlaSil
  8. yok, o ingilizce okuyordu işte. ben üstünde durmam böyle şeylerin de, telaffuz falan; ama televizyon olunca dikkat ettim.

    YanıtlaSil
  9. fatmagülün suçu ne dizisinde de kaçdır suskunlar kitabı görünüyor rafta, yerinden kıpırdamamış öylece duruyor aylardır. bir garip olmuştum ilk gördüğümde sonra alıştım, görmemeye başladım. bende tvlerde fukodan söz etmesinler. bence kimse ondan söz etmesin. filmler de söz etmesin. herkes sussun falan. böyle adamlar konuşulmaya bile gelmez aslında biz niye konuştuk şimdi.

    radikal yeniyılda yapılması gereken 10 100 şey listesi hazırlamış; bu yıl kırmızı don alının yanında bir de tutunamayanlar okuyun varmış aynı listede. kahır budur. bu kahırdır.

    YanıtlaSil
  10. o yapılması gerekenler listeleri şahane zaten. bir de, 'ölmeden önce' diye belirtiyor bazıları.

    ben de tutunamayanlar ile ilgili şunu düşünüyordum. yakın zamanda muhtemelen okuyacağım o kitabı ama olur da vapurda falan da okumak istersem, muhtemelen üstünü şu eski kitap kılıflarıyla örteceğim. ne biçim önyargılarla yaşıyoruz valla. :D

    YanıtlaSil
  11. oku ve okuduğunu kimseye anlatma, paylaşma çünkü herkes anladığını zannediyor o kitabı... kitabı konuşurken üşüyebilirsin. vapurdan.

    YanıtlaSil
  12. ne anlatıcam canım. sözlükte entry bile girmeyeceğim. yutucam kitabı. :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yaşama Sanatı: Dünya Tinsel Geleneklerinde Gündelik Hayatın Estetiği by Crispin Sartwell

po r no grafi