"Kadınlar özgür olmadan hiçbirimiz özgür değiliz"


Kürtaj Yasağına Karşı Erkekler cadde boyunca  hemcinslerini korunmaya ve sorumluluk almaya, eril devletin erkeği olmamaya davet etti.
Yaklaşık bir saatte alınan İstiklal Caddesi'nin Taksim Meydanı çıkışında basın açıklaması okundu.
Basın açıklamasında erkeğin sorumluluğu ve kürtaj tartışmalarına müdahil olması gerektiği şu sözlerle savunuldu: "Soruyoruz: Neden erkekler bu konuda kendi sorumluluklarıyla yüzleşmiyor? Halbuki konuşulması gereken şey kürtajdan da önce erkekler değil mi? Bir kadın neden kürtaj seçeneğine başvurmak durumunda kalır?
Biz erkeklerin kendi keyfimiz için korunma yöntemlerini üstlenmeyişimiz, kadınların bedenlerini kendimize ait görmemiz yüzünden değil mi? ... Kürtajı yasaklamak erkeklerin bu vurdumduymazlıklarına prim vermektedir. Kürtaj yasağı erkeklerin spermlerini sorumsuzca sağa sola saçabilecekleri, bunun sonuçlarıyla da sadece kadınların uğraşmak zorunda kaldığı zihniyetinin güçlenerek devam etmesidir. İktidarın istediği de tam da bu değil mi? Kadının daha fazla çocuk yaparak zorunlu askerlik yaparcasına, zorunlu annelik yaparak evde oturup çocuk büyütmesi, değil mi?"
Kürtaj Yasağına Karşı Erkekler'in basın açıklaması "Kadınlar özgür olmadan hiçbirimiz özgür değiliz" sloganıyla sona erdi. (HK).

haberin devamı ve eylemden videolar bianet'te...


10 Haziran 2012

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yaşama Sanatı: Dünya Tinsel Geleneklerinde Gündelik Hayatın Estetiği by Crispin Sartwell

po r no grafi