20 Aralık 2009 Fanzin Buluşması Notları

Ankara'dan Düşünkara olarak gittiğimiz buluşma da Gazoz Kapağı Fanzin, Alternatif Fanzin, Yedek Parça Fanzin,  Önsöz Fanzin, Absint Fanzin, Anlaşılamamak Fanzin ve fanzin destekçileri Liverpool Grubu'ndan arkadaşlar, Yeni Harman Gazetesi ve Leman Dergisi yazarı Gürkan Haydar Kılıçarslan,  bunun dışında fanzin yazarı / okuyucusu olan pek çok kişi oradaydı.

Zaman zaman Ankara, Düşünkara, Beytepe, Kaplumbağa ve daha az ismimizle hitap edildiğimiz buluşmada herkese bu şekilde bir hitap edilme yöntemi seçilince fanzininin ismini bile sorgulayanlarımız oldu...

Gürkan Haydar Kılıçarslan'ın fanzin yazarlarının içerisinde yer alacağı dergi fikri konuşuldu. Dergiye biçilen tanımın öncelikle "fanzin ruhu" olmasına Düşünkara dahil birkaç fanzinci karşı çıktı. Daha sonra değiştirilen tanımla sadece fanzin yazarlarının ve okuyucularının katkıda bulunacağı dergi denildi. Dergiye katkıda bulunmak isteyenler belirlendi. Dergi hakkındaki tüm bilgileri Gürkan Haydar Kılıçarslan'dan alabilirsiniz.Düşünkara Fanzin bu projeye kısa vadede destek veremeyecektir.

Bunun dışında Çember Fanzin, yani tüm fanzincilerin içerisinde olacağı fanzin projesi ortaya atıldı. Daha evvel de Ankara'daki buluşmada konuşulanlar birleştirildi. Bunu interaktif ortamda yapalım veya her birimiz kendi Çember Fanzin'imizi yaratıp dağıtalım diyerek iki fikir ortaya atıldı. Bu iki fikire de sıcak bakıldı. Yazıların toplanacağı merkez interaktif olanın tasarımı yapacak olan Gazoz Kapağı'dır. Herkesin kendi Çember'ini yaratması için de sadece aynı logo yani ismin yazılması ve bunun interaktif olanın tasarımı bitince kullanılan şekliyle olabilir. Her fanzin alt başlıkla kendi fanzininizn adını yazacak, üst başlık da Çember olacak. Açıkcası ben Türkiye'deki tüm fanzincilerin Çember'ini elde edebilmek için yoğun çaba harcayacağım.. Bunun için henüz bir tarih belirlenmedi. İnteraktif olanı bittiğinde oradaki logoyu kullanıp hazırlamaya başlayabiliriz gibi geliyor. Ayrıca interaktif Çember'e de kendi fanzinlerimizden daha önce yayınlanmış ya da yayınlanmamış istediğimiz uzunlukta yazıyı verebiliriz denildi.

Toplantı yine birbirimizi tanımak ve daha çok şey paylaşmak üzerinden sürdü, benim dahil olduğum kısımda en son biz Ankara'lıları yolcu eden birbirinden değerli insanlar vardı... Herkese bir kez de buradan teşekkürler bu sıcak "fanzin ruhu" için..

Daha başka başkalarında görüşmek üzere..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yaşama Sanatı: Dünya Tinsel Geleneklerinde Gündelik Hayatın Estetiği by Crispin Sartwell

po r no grafi