Düşünkara Film başladı!

Film gösterimlerinin 15 günde bir olmasına karar verdik. Bu gösterimleri Düşünkara Film ekibiyle düzenleyeceğiz. Bu ekibe katılmak için Düşünkara Film'in bazı kurallarını bilmeniz gerekmektedir. Aşağıda verdiğim bu kurallar aklınıza yatarsa bana e-posta atabilirsiniz, sizi Düşünkara Film'in Facebook grubuna davet edeceğim. Facebook'unuz yoksa epostayla iletişeceğiz. Gösterimler Kitap Kurdu Kafe'de (şimdilik) yapılmaktadır.

Kurallar:

1-Bu gruptan herkese söz edeceğiz.

2- Bu gruptan herkese söz edeceğiz ama katılmak zordur ve Ankara'da yaşamak gereklidir diyeceğiz. :)

4- İki kez üst üste mazeretsiz gösterime katılmayan kişi gruptan çıkarılacaktır.

5- Birlikte izlediğimiz filmler dışında da film yorumlarını Düşünkara Film grubunda paylaşabiliriz. Tavsiyelerde bulunabilir. Spoiler vermeden her şekilde didik didik edebiliriz filmleri.

6- Sinema ile ilgili haberleri paylaşabiliriz grubun panosunda.

7- Başka gösterim yapan oluşumların filmlerini hep birlikte izleyebilir ve çıkışında yine tartışabiliriz. Bir gösterim haftasını buna çevirebiliriz.(örn. Festivaller, Sinematek gösterimleri vs.)

8- Her gösterimden sonra (zaman problemi olan kişiler açısından düşünmek gerekli) ilk yarım saat/kırkbeş dakika mutlaka film konuşulacak sonra ayrılmak zorunda olanlar ayrıldıktan sonra bir sonraki gösterim ya da daha başka muhabbetler edilebilir.

9- Her gösterime bir sonraki gösterim için film önerisiyle gelebiliriz. Bize o filmi neden izlememiz gerektiği hakkında bilgi verdikten sonra birden fazla kişi film önermişse kura çekilerek seçim yapılacaktır. Film önerisini sunan kişi gösterim öncesi film hakkında kısaca bilgi verecek, gösterim sonrasındaki tartışmayı yönetecektir.

10-Her gösterimden sonra izlediğimiz mekânda herkes mutlaka film hakkında birbirinin aynı ya da başkasının söylediğinin aynı olmayan birkaç cümle kurmak zorundadır.


Kendimizi geliştirmeyi amaçladığımız bir atölye gibi hareket etmek istiyoruz. Birazcık daha düzenli ve amaçlı bir gösterim yapmaya uğraşıyor olduğumuz için bu kuralların olduğunu belirtmeliyim. Ayrıca Düşünkara Film ekibiyle Ankara Kalesi gezisi yaptık yakın zamanda Ankara Tiyatro Festivali galasına katılacağız, demem o dur ki bu tür geziler de katılmak zorunda olmayacak şekilde devam edecektir, bilginize..

Katılmak için e-posta atmanız yeterlidir. Siz bunları okurken biz birkaç film gösterimi daha yapmış olabiliriz keza şu an 5.sindeyiz. Hiç sıkıntı değil yeter ki katılmak isteyin kapımız herkese açıktır.

dusunkarafanzin@gmail.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yaşama Sanatı: Dünya Tinsel Geleneklerinde Gündelik Hayatın Estetiği by Crispin Sartwell

po r no grafi